Ooo jaaa, "back on track"

Tehtnica: 105,1kg = - 0,7kg

Od včeraj sem pozabila napisati trening: "povzpela" sem se na Rožnik . Ni visoko, a vseeno sem šla v hrib kot gazela Neee kamela, gazela . Šmarkaaa, še malo, pa sem pripravljena.

Danes sem trening spustila, ker sem se mogla naspati. Jutri pa nadaljujem, komaj čakam.

 

Zajtrk: tuna, kumara, maslo

Kosilo: hrenovke, gorčica, paradižnik, sirni namaz, maslo

Večerja: grški jogurt s cimetom

 

Današnji dan je bil hecen. Čudne energije so jadrale v zraku zjutraj, verjetno zato, ker so mi po doolgem času nagajali hormoni. Strašno jokava sem bila, za vsako stvar mi je bilo grozno hudo. No ja, dobro, da ni trajalo dolgo.

Včasih bi pripela medaljo partnerju za njegovo razumevanje in potrpežljivost.

No, razmerja, 5/20/75 (5%+20%+75%=100%). Kaj to pomeni? To pomeni, da imate ogljikove hidrate (OH)/ beljakovine (B)/ in maščobe (M) v obroku v takem razmerju.

Kako to doseči, kako to izračunati? Sploh ni cela znanost. Meni je bilo najbolj enostavno prvič na začetku vse obroke vnašati v aplikacijo My fitness pall. Zadostuje že osnovna, neplačljiva verzija. Aplikacija je super tudi zato, ker ima v svoji bazi ogromno živil, tako da lahko enostavno skenirate tudi kodo živila in vnesete gramaturo, koliko ste pojedli. Ob aplikaciji boste na začetku potrebovali tudi gramsko kuhinjsko tehtnico. Zakaj je dobro na začetku tehtati obroke? Zato, ker zelo hitro porušimo razmerje, če zanj še nimamo občutka. Brez razmerja pa ni želenega rezultata in ni ketoze.

 

Na splošno sicer velja, da je keto/lchf dieta vse tja do min 60% maščob. Pri aplikaciji se malo igrajte z vnašanjem hrane, da tehniko spoznate in osvojite. V aplikaciji imate na koncu napisa: "calories remaining" tri pikice. Ko jih kliknete, se vam odpre podzavihek, kjer pritisnete zadnji gumb "macros". Tam si torej lahko nastavite cilj / razmerje makro hranil (beljakovin, OH in maščob).

Ko vnašate obroke lahko tam sproti kontrolirate, v kakšnem razmerju so. V bistvu se sliši bistveno bolj komplicirano, kot je. Mogoče le opozorilo. Pri skeniranju bodite pozorni, saj so vrednosti makrohanil za nekatera živila v bazo vnešena narobe. Ampak tega niti ni veliko, hkrati pa se lahko napaka kontrolira in popravi glede na deklaracijo živila, v tisti tabeli.

No ja, sama sem se tega lotila tako, lahko se jo lotite malo manj temeljito in preskočite preračunavanje razmerij, lahko pa plačate strokovnjaka, ki vam bo napisal keto jedilnik. Možnosti je več. Glavno da pripeljejo do rezultata, ki si ga želite.

Tako, dovolj številk za danes, drugič pa kakšno napišem še o branju deklaracije, vezane na sladkor v živilih.

Bodite fajn in naspite se, ju3 je nov dan in spet se beremo. =)

Blog