105,8 kg. Ja, +0,4 kg

Ja, to je to. Včeraj sem lepo zajtrkovala, vse po "predpisih". Kosilo se mi je pa zalomilo. Pa ne tako, kot bi marsikdo najprej pomislil. Nisem se pregrešila. Vse v okviru keto/LCHF. Sem pa v obroku pojedla bistveno premalo beljakovin. In rezultat je na tehtnici. Jedla sem bistro juho in grško solato. Nekaj koščkov mesa, ampak zanemarljivo. Niti burratta za večerjo, ki ima samo maščobe in beljakovine, ni pomagala popraviti vnosa. In to se mi je zgodilo že dober teden nazaj, če se spomnite? Ko sem si v solatnem baru naložila zvrhan krožnik sestavin po keto/lchf dieti. Kakorkoli obrneš, zelenjava je OH. Je zdrav OH, ni procesiran, a vseeno z njim ne gre pretiravati, ker te enostavno vrže iz razmerja OH (ogljikovi hidrati)/B (beljakovine)/M (maščobe). Tako da, rezultat je na današnji tehtnici. In ne, ni vseeno, če se cel teden držim ustreznih razmerij in potem en obrok pač pojem narobe. Kar želim poudariti je, da je pri temu načinu prehrane zelo pomembna konstanta. Sploh pri zgubljanju telesne teže, sploh na začetku, pa tudi na splošno. Če obroki niso v pravilnem razmerju, to pač ni LCHF/keto dieta.

Trening, 60 minut hitre hoje - komaj sem zmogla Premalo energije, dobre pol ure je še šlo, potem pa sem vse pogosteje gledala na uro, kdaj hudiča bo konec. No, pa sem oddelala dobrih 5 km . In se počutim super. Enkrat bom objavila sliko obraza pred in po treningu. Neverjetna razlika, kako se vadba pozna na obraznih mišicah.

Zajtrk: 2 umešani jajci, paradižnik, maslo

Kosilo: iz naše dnevne ponudbe "kuhamo danes" svinjska pečenka z brokoli pirejem in zeleno solato, maslo

Večerja: zrnati sir, tuna, maslo, paradižnik

Včeraj sem oddelala celo "malo treninga". Na izletu v Piranu smo namenoma parkirali nad obzidjem in se zvečer vračali peš. Presenetljivo dobro sem se povzpela po hribu. Pa ne, da bi bil to nek strašen hrib, a bistveno bolje mi je šlo, kot zadnjič na gradu. Manj napora, manj zadihana, lahko bi šla še višje...Me prav zanima, kako mi bo šlo prvič na Šmarno goro. No ja, na ta odgovor bom še malo počakala.

Včeraj sem se igrala z idejo o odlični kepici keto/lchf sladoleda v Portorožu. In ste mi vsi vi, ki spremljate moj blog, nevede priskočili na pomoč. Rekla sem si, resno? Zjutraj pišeš in pametuješ o tem, kako pomembne na začetku so osnove in zakaj se je potrebno izogibati nadomestkom... In kaj boš jutri? Napisala, da si jedla sladoled? A to je to?

No in sem se z lahkoto odpovedela sladoledu. Tako kot lchf burgerju v Kopru (ta me niti ni kaj dosti mikal, čeprav vem, da je dober ). Hvala, za vašo pomoč

Tako, to bi bilo za danes vse. Bodite sončni in se beremo spet ju3. =)

Blog