Vikend pobeg v Prekmurje brez tehtnice v prtljagi.

Po moje me bo kar strah stopiti na tehtnico v ponedeljek. Pa nisem grešila, vse v okviru keto/lchf prehrane. Pa tudi kar nekaj sem se naplavala danes, ampak količine so pa absolutno prevelike. Me prav zanima, kakšen bo rezultat.

Skratka, obroki:

 

Zajtrk: malo umešanih jajc, pa šunka, pa malo majhnih hrenovkic, pa majhna klobasica, pa košček gorgonzole, aja, pa košček pečene slanine, pa paradižnik, pa maslo, ja, malo tega pa malo onega je lahko hitro preveč

Kosilo: malo piščanca na žaru,pa govedine v omaki brez omake, pa gratinirane zelenjave, pa paradižnikovo/ zelena solata

Večerja: piščanec na žaru, pa piščanec v omaki brez omake (te omake so zmeraj vprašljive, ker po navadi niso čisto naravne, so zgoščene ali z moko, ali celo sladkane - karamelizirane, ali s koruznim škrobom, po navadi celo začinjene z jušnimi kockami, česar sama sploh nikoli ne uporabljam.

 

Najbolj trapasto mi je npr. daš v rižoto goro zelenjave, ali pa v bistro govejo ali piščančjo juho, potem pa fliknes notri še kocko ali vegeto. Zakaj že? Same umetne packarije. Po keto pa sploh niso. Ah, "malo" sem zašla ). No, ko sem pri večerji odprla pokrov in našla pod njim kuhan brokoli in cvetačo na maslu, se mi zdi, da bi se težko česa bolj razveselila v tistem trenutku. Jah, kam smo prišli, včasih tortice, danes pa cvetače in brokolija, narobe svet. Ali pa prav, kaj pa vem.

No ja, bomo videli, kako prav/narobe je bil, v ponedeljek zjutraj.

Do jutri bodite lepo, pa se spet beremo. =)

Blog