Dan 4.

Jutroooo, dragi moji naketo.si navdušenci.

Tehtnica: 107,9kg.

Ko vsako jutro vstaneš in po dolgoletnem lenarjenju premaknes svojo (debelo) rit zjutraj v naravo, se počutis super. Res sem vesela in zadovoljna, da sem se končno spravila v pogon. Je trajaaaalo kar nekaj let. In vmes je bilo tudi kar nekaj ponedeljkov, ki so zdrzali, nekateri do torka, včasih kaksen dan ali dva več, tudi kakšen teden, potem pa je bilo nešteto "razlogov" zakaj se lahko že majčkeno pregrešim.

 

In ja, so ljudje, ko se pregrešijo enkrat in disciplinirano vrnejo nazaj. In smo ljudje, ki se pregrešimo enkrat, pa potem samo se malo, pa malo, pa se ne vrnemo več nazaj.

V bistvu pa je pomembno, da tudi če pride do pregrehe, naj ta ne bo vsaj nekaj prvih mesecev na novem rezimu prehrane. Pri keto/lchf dieti je to se toliko bolj pomembno zato, ker te pregrehe mečejo iz ketoze.

Najslabše, kar lahko delaš svojemu telesu pa je, da skačeš malo v ketozo, pa malo nazaj, pa malo v, pa malo iz...ja, dragi moji, ni to knajpanje.

Skratka, danes 40 minut hitre hoje. Pulz 140. Doma sem hotla vzeti dve pol litrski plastenki vode, ker mi ob hitri hoji roke čisto neaktivno bingljajo ob telesu. Ali pa palice. No, pozabila sem oboje . In sem ob poti pobrala dva večja kamna, v vsako roko enega. In sem dvigovala roke malo naprej pa stegnjene vstran in držala v vodoravnem položaju. Pa izmenično krčila v komolcih vsako roko do brade. Predvsem roke, zravnane - odrocene vstran od telesa vodoravno s podlago pomagajo, da se učvrsti tista dela nadlakti, ki tako vztrajno "drugič pomahata v slovo".

No, po hitri hoji še stegna in zadnjica, po 30 sekund vse vaje od včeraj + 10 počepov. Pa seveda na koncu raztezanje proti "musklfibru".

Jah, roke sem malo pretiravala za prvič in bojo mišice, kljub raztezanju bolele. Bi mogla "kamencke" po kakšni polovici hoje odloziti. Pa sta mi delala druzbo do konca poti. Ma ni panike.

 

Zajtrk: 2 umešani jajci, paradižnik, maslo.

Kosilo: keto polnjena paprika s cvetačnim pirejem iz naše dnevne ponudbe: "kuhamo danes".

Večerja: nimam pojma. Mogoče kakšna tuna, solata, maslo? Recimo.

 

Popravek od včeraj: preskočila sem kosilo, v bistvu sem zamudila zajtrk, ga jedla precej pozno ob 11h, potem pa več ni bilo časa za kosilo in sem preskočila na večerjo, rukola v solati s parmezanom, bresaolo in trdo kuhanim jajcem.

Vsekakor sem včeraj pojedla premalo kalorij, kar mi ne ustreza. Preskakovanje obrokov me sicer pripelje do hitrih rezultatov na tehtnici, a potem se da telo v "safe mode" in začne šparati tisto nekaj hrane, kar dobi. Tako je pri meni.

Skratka, bodite fajn še naprej in se beremo spet ju3. =)

Blog