107,5 = -1,0 kg. A bo?

Prijetna novica za dobro jutro .

Je pa res, da sem včeraj rinila na Ljubljanski grad (mimogrede ugotovila, da Šmarka ni še tako blizu, kot se zdi ), in odkorakala kar dobre 3 ure. Tisti kratki trening od zjutraj sem dobro popravila. Pa še nekaj moram popraviti od včeraj: namesto včerajšnjega načrtovanega kosila sem si z našega menija izbrala odlično domačo Kranjsko klobaso, zelje in keto skutine polpete s štirimi siri. Noro dobra klobasa, sploh v kombinaciji s skutinimi polpeti.

Danes pa cel trening hitre hoje 40 minut. S kamenčki tudi, ja . Si bo treba počasi zjutraj rezervirati kar polno uro za hitro hojo. Pulz je bil nekje vmes na 120, kar je dobro.

 

Zajtrk: 2 umešani jajci, paradižnik, košček masla in 3 parmezanove kocke.

Kosilo: iz naše ponudbe "kuhamo danes" keto polnjena paprika, cvetačni pire, solata in maslo.

Večerja: nekaj lahkega, verjetno zelena solata in grški jogurt.

 

Dolžna sem še obdelati temo o glavobolih in pekoči zgagi.

Preden sem se prvič lotila keto/lchf diete me je precej dolgo obdobje bolela glava 20 do 25 dni na mesec. Nisem imela migren, imela pa sem glavobole. In proti bolečinske tablete za glavobol so bile kot nujno zlo vedno z mano. Sledile so mi kot senca. Edina t.i. "kemija", ki sem jo uprabljala. Drugače sem velik zagovornik, da se, če se le da, telesa ne zastruplja s tableti.

Vsak večer, ko sem se ulegla, pa me je nenormalno pekla zgaga. Ves čas sem kašljala zaradi kisline. Velikokrat tudi čez dan.

Potem sem se resno lotila keto/lchf dietne prehrane. Ne zaradi glavobolov in zgage, ampak zaradi prekomerne teže. Sploh si nisem niti mislila, da bi dieta lahko pomagala k tovrstnim težavam. Glavoboli so v roku 48 ur izginili brez povratka, pekoča zgaga pa se je popolnoma umirila. Od tega je cca 4 leta, pa se težave v tej meri še vedno niso vrnile, kljub večletni klasični prehrani. Sem pa tja ja, a vse skupaj bistveno manjkrat kot prej. Kar seveda vseeno ni v redu. Telo opozarja in lepo je, če sledimo opozorilom. Ker se le ta vedno stopnjujejo, če ne odpravimo nezdravih vzrokov. Ko pa mu prisluhnemo, nam je hvaležno.

 

Tako, da ne bom predolga . Bodite sončni in nasmejani, obrnite meridiane takole navzgor (drugič malo napišem o tem).

Se beremo spet ju3

Blog