Tehtnica 105,9.

Deževen dan, ki sem ga želela sicer primarno zaokrožiti z izletom do Bohinja in hojo do slapa Savica, a je dež naredil tako domačo soboto. Tudi to pase včasih.

 

Pozni zajtrk: buratta, paradižnik v solati, maslo

Pozno kosilo: polnjeni lignji z mocarelo in kuhanim pršutom, kumarična solata (naribane kumare, dobro ožete med dlanmi, grški jogurt, kis, olje, sol - sicer gre tukaj se nasekljana čebula na lističe, a jaz je nisem imela doma ).

Vecerja: ker je bilo kosilo pozno si nisem predstavljala, da bi še večerjala. Enostavno je bilo hrane dovolj.

 

V trgovini sem našla buratto, ki sem jo nekoč jedla na pizzi in mi je bila božanska. Zelo podobna res mlademu kajmaku. Po spacifikaciji ne vsebuje popolnoma 0 OH-jev, pač pa ima visoko vrednost beljakovin in maščob. Super okusno

Dan brez posebne aktivnosti, ker je vikend. Jutri, v nedeljo, pa se morda le odpravim na izlet.

Se beremo =)

Blog